οι Ανθρωποί μας

ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ

Υπεύθυνη ΚΔΑΠ

Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με παιδαγωγική κατάρτιση. Η διδακτική της εμπειρία σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η εθελοντική ενασχόλησής της στο χώρο της ειδικής αγωγής, η πενταετής ειδίκευσή της στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, η αρθρογραφία εκπαιδευτικού περιεχομένου και η πολυετής συμμέτοχη της σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, την καθιστούν ικανή στην προσέγγιση παιδιών και στη υγιή αλληλεπίδραση μαζί τους. Έχοντας αναλάβει τη διοίκηση του φορέα, στοχεύει στη γόνιμη συνεργασία μεταξύ προσωπικού, παιδιών και γονέων. Στηρίζοντας το θεσμό της οικογένειας, μελετώντας και παρέχοντας εξειδικευμένες παρεμβάσεις στις ελλείψεις και στις δυσκολίες παιδιών, εγγυάται την ασφαλή απασχόληση των παιδιών και την καθόλα δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου τους στο Δέντρο της Γνώσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Κάτοχος πιστοποίησης γνώσης του συστήματος γραφής Braille. Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα σχετικά με τα εικαστικά, την ειδική αγωγή και παιδαγωγική πράξη και το θεατρικό παιχνίδι. Η εμπειρία που αποκόμισε από την εργασία της στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, της έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθεί με την μουσικοκινητική αγωγή και κινησιολογία, το θεατρικό παιχνίδι και ποικίλες ακόμη καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ακόμη, η συμμετοχή της σε ομάδες χορού και εθελοντισμού την καθιστούν ικανή ώστε να μπορεί να φέρει το παιδί σε επαφή με μουσικοκινητικά δρώμενα και να μεταδώσει τα οφέλη της ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας.

ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΟΥ

Απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική Μεθοδολογία-Αναλυτικά Προγράμματα και στη (Δίγλωσση) Ειδική Αγωγή. Διαθέτει εμπειρία στη διδασκαλία καθώς έχει εργαστεί σε ιδιωτικά σχολεία. Η συνεχής επιμόρφωσή της μέσω σεμιναρίων σχετικά με τις φυσικές επιστήμες, την ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών, τη διαθεματική προσέγγιση της μάθησης, τη διαπολιτισμική διδασκαλία και την εκπαίδευση στην ψυχολογική επεξεργασία συναισθημάτων την καθιστούν ικανή στην ενασχόλησή της με τα παιδιά σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προάγουν και ενισχύουν τη δημιουργικότητα και συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Μπορεί να ωθήσει τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τις ιδέες τους στις τέχνες της μουσικής και των εικαστικών.

ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΛΤΖΗ

Απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Με τετραετής ειδίκευση στο θέατρο και στο θεατρικό παιχνίδι, σε συνδυασμό με τα σεμινάρια κουκλοθέατρου, είναι σε θέση να υλοποιήσει με πλήρη επιτυχία τις δραστηριότητες Θεατρικής Αγωγής. Η εμπειρία που απέκτησε από την εργασία της σε φορείς (Δημόσια και Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Βιβλιοθήκη) που ασχολούνται με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, την καθιστούν ικανή να αναλάβει την υλοποίηση ποικίλων δραστηριοτήτων, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.