οι Ανθρωποί μας

ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ

Υπεύθυνη ΚΔΑΠ

Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με παιδαγωγική κατάρτιση. Η διδακτική της εμπειρία σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η εθελοντική ενασχόλησής της στο χώρο της ειδικής αγωγής, η πενταετής ειδίκευσή της στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, η αρθρογραφία εκπαιδευτικού περιεχομένου και η πολυετής συμμέτοχη της σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, την καθιστούν ικανή στην προσέγγιση παιδιών και στη υγιή αλληλεπίδραση μαζί τους. Έχοντας αναλάβει τη διοίκηση του φορέα, στοχεύει στη γόνιμη συνεργασία μεταξύ προσωπικού, παιδιών και γονέων. Στηρίζοντας το θεσμό της οικογένειας, μελετώντας και παρέχοντας εξειδικευμένες παρεμβάσεις στις ελλείψεις και στις δυσκολίες παιδιών, εγγυάται την ασφαλή απασχόληση των παιδιών και την καθόλα δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου τους στο Δέντρο της Γνώσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Κάτοχος πιστοποίησης γνώσης του συστήματος γραφής Braille. Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα σχετικά με τα εικαστικά, την ειδική αγωγή και παιδαγωγική πράξη και το θεατρικό παιχνίδι. Η εμπειρία που αποκόμισε από την εργασία της στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, της έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθεί με την μουσικοκινητική αγωγή και κινησιολογία, το θεατρικό παιχνίδι και ποικίλες ακόμη καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ακόμη, η συμμετοχή της σε ομάδες χορού και εθελοντισμού την καθιστούν ικανή ώστε να μπορεί να φέρει το παιδί σε επαφή με μουσικοκινητικά δρώμενα και να μεταδώσει τα οφέλη της ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Μάθηση και Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Νεάπολης-Πάφου. Η συμμετοχή της σε Ετήσια σεμινάρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καθώς και η εξειδίκευση της στην γραφή Braille της παρέχουν την δυνατότητα ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες του κάθε παιδιού, προάγοντας την διαφοροποιημένη εκπαίδευση.  Επιπλέον η συμμετοχή της ως εθελόντρια σε συνέδρια ψυχολογικής έρευνας, και επιστημών της εκπαίδευσης την καθιστούν ικανή σε θέματα που άπτουν την Ψυχολογία του Παιδιού. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την συνεχή ενημέρωση της σε νέες μεθόδους και πρακτικές αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο στην ολόπλευρη ανάπτυξη και δημιουργικότητα του παιδιού.

ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΛΤΖΗ

Απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Με τετραετής ειδίκευση στο θέατρο και στο θεατρικό παιχνίδι, σε συνδυασμό με τα σεμινάρια κουκλοθέατρου, είναι σε θέση να υλοποιήσει με πλήρη επιτυχία τις δραστηριότητες Θεατρικής Αγωγής. Η εμπειρία που απέκτησε από την εργασία της σε φορείς (Δημόσια και Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Βιβλιοθήκη) που ασχολούνται με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, την καθιστούν ικανή να αναλάβει την υλοποίηση ποικίλων δραστηριοτήτων, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΛΤΖΗ

Απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η ενασχόλησή της με την μουσική της έδωσε το έναυσμα να συμμετάσχει σε πολιτιστικά δρώμενα και επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με την μουσική στην προσχολική ηλικία. Στόχος της, να οδηγήσει τα παιδιά, μέσα από μουσικά ερεθίσματα και παιχνίδια, να αναπτύξουν την καλλιτεχνική και συναισθηματική τους έκφραση, την δημιουργικότητα αλλά και μουσικές δεξιότητες όπως τον ρυθμό, την κίνηση και το τραγούδι.

ΚΟΣΜΑΣ ΣΑΖΑΚΛΟΓΛΟΥ

Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ασχολείται με την μουσική και συγκεκριμένα με το τραγούδι για αρκετά χρόνια. Έχει σπουδές στο πιάνο και τα θεωρητικά, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σαν σολίστ αλλά και σε χορωδίες. Προσπαθεί, μέσα από δραστηριότητες αλλά και την οργάνωση χορωδίας, να δώσει κάποιες μουσικές βάσεις, να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τα παιδιά να αγαπήσουν τη μουσική και να εμπλακούν σε αυτή την διαδικασία.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ

Απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Έχει διαρκή συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια, εστιαζόμενα κυρίως στην ειδική αγωγή. Διαθέτει επιπλέον, πιστοποιητικό επάρκειας της  ελληνικής γραφής Braille. Η εθελοντική εργασία της στον Σύλλογο Αμέα της Δυτικής Μακεδονίας, η απασχόληση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, καθώς και η παράλληλη συνοδεία νηπίων σε παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο, την καθιστούν ικανή στην ενασχόληση και αλληλεπίδραση με ομάδα παιδιών, έχοντας ως στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Είναι κατάλληλη να ωθήσει τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες που απαιτούν φαντασία και να ενισχύσει την συνεργατικότητα της ομάδας.

ΦΑΝΗ ΜΠΟΥΣΔΑ

Απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στις Φυσικές Επιστήμες στην Εκπαίδευση καθώς και υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που την καθιστούν ικανή στην διαχείριση και οργάνωση ποικίλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Η επιμόρφωση της σχετίζεται κυρίως σε θέματα που αφορούν τις φυσικές επιστήμες, την περιβαλλοντική εκπαίδευση καθώς και την ρομποτική. Στόχος της μέσα από τις δραστηριότητες η προαγωγή της ανακαλυπτικής-διερευνητικής μάθησης μέσα από την εμπλοκή των μαθητών στην διαδικασία επίλυσης διαφόρων προβλημάτων.